Objektif: Mempelajari teknik teknik membuat kek lapis biasa dan roll lapis.
Teknik teknik yang diajar:
1. Mengenali dan memahami resepi kek lapis dan roll lapis.
2. Cara mengandun, membahagi dan mewarna adunan kek lapis.
3. Menggunakan cutter kek lapis corak:
a. 4 jenis cutter iaitu 1 1/2’, 1’, 3/4’ dan 1/2’
b. setiap cutter menghasilkan berat yang berbeza.
4. Diajar membuat sendiri kek lapis mereka dari awal hingga akhir (untuk kek lapis biasa)
5. Untuk kek lapis bercorak, di ajar menyusun kek-kek agar dapat menghasilkan lapisan corak corak yang cantik.
6. Membuat kulit roll lapis dan seterusnya menggulung roll lapis.
Diakhir kelas:
Setiap pelajar akan bertambah yakin untuk membuat kek lapisdan roll lapis.
Mengetahui teknik teknik membuat kek lapis.
Setiap pelajar akan membawa balik 4 jenis kek.
Tarikh: ( akan di beri tahu ) 2009
Masa: 10 am -5pm
Tempat: PG CAKE CRAFT
B11 4.04 ( Above KFC)
Komtar, Penang.
Yuran: RM250
atau
Tarikh: selepas 20 April 2009 ( akan ditetapkan)
Masa: 10 am -5pm
Tempat: Inasaly Bakery B-10-09 Kondominium Mutiara Bandar Perda, Bkt Mertajam.
Yuran: RM250
Maximum 4 orang ( ada 3 kekosongan)
Nota: Pelajar dinasihati membawa apron dan kitchen towel sendiri.
Kepada sesiapa yang memerlukan kelas di luar waktu ini atau diluar hari cuti sabtu dan ahad boleh hubungi inasaly 012 4122003, ina_saly@yahoo.com untuk berbincang mengenai masa yang sesuai.
1 comments:
Assalam. Pn. Ina nak tanya macammana cara bakara kek lapis dengan menggunakan oven Noxxa ? Terima kasih.
Post a Comment