Objektif: Mempelajari teknik teknik membuat,mengubah dan menghias kekmengunakan coklat ganache.
Teknik teknik yang diajar:
1. CARA-CARA UNTUK MEMBUAT COKLAT GANACHE
**Bahan-bahan yang digunakan untuk membuat coklat ganache
2. MENGHIAS KEK DENGAN MENGGUNAKAN GANACHE
**Cara-cara menghias kek menggunakan coklat ganache
3. MEMBUAT BUNGA ROSE DARI GANACHE
** Membuat rose dari coklat ganache
4. MENGHIAS 6 BIJI CUPCAKE DARI GANACHE
**Menghasilkan hiasan yang berbeza menggunakan coklat ganache
Diakhir kelas: Setiap pelajar akan bertambah yakin untuk membuat, menggubah dan menghias menggunakan coklat ganache.
Mengetahui teknik teknik membuat,menggubah dan menghias.
Setiap pelajar akan membawa balik kek bersama hiasan masing masing.
Nota: Pelajar dinasihati membawa apron dan kitchen towel sendiri.
0 comments:
Post a Comment