Monday, March 2, 2009

KELAS COKLAT GANACHE (hands on)

Apa yang akan anda perolehi di dalam kelas ini adalah.

Objektif: Mempelajari teknik teknik membuat,mengubah dan menghias kekmengunakan coklat ganache.

Teknik teknik yang diajar:

1. CARA-CARA UNTUK MEMBUAT COKLAT GANACHE
**Bahan-bahan yang digunakan untuk membuat coklat ganache

2. MENGHIAS KEK DENGAN MENGGUNAKAN GANACHE
**Cara-cara menghias kek menggunakan coklat ganache

3. MEMBUAT BUNGA ROSE DARI GANACHE
** Membuat rose dari coklat ganache

4. MENGHIAS 6 BIJI CUPCAKE DARI GANACHE
**Menghasilkan hiasan yang berbeza menggunakan coklat ganache

Diakhir kelas: Setiap pelajar akan bertambah yakin untuk membuat, menggubah dan menghias menggunakan coklat ganache.
Mengetahui teknik teknik membuat,menggubah dan menghias.
Setiap pelajar akan membawa balik kek bersama hiasan masing masing.


Nota: Pelajar dinasihati membawa apron dan kitchen towel sendiri.

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...